Välkommen till Ekovin!

Denna sida innehåller
information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Jag är 25 år eller äldre och får därför ta del av
informationen på ekovin.se »


Mousserande viner


Vita viner


Röda viner


Roséviner


Matvänlig chardonnay ā la Tina


Tina Chardonnay Reserve 3-liters box

 

Mästerkocken Tina Nordström har valt ut detta mycket matvänliga vita vin från vår den sydfranska producenten Les Domaines Auriol. Druvorna kommer från vingårdar i Languedoc-Roussillon som på senare år övergått i allt större utsträckning till ekologisk odling. Klimatet i södra Frankrike lämpar sig väl för ekologisk odling och Les Domaines Auriol såg tidigt potentialen i att odla ekologiskt - både för miljön, för konsumenten och för att det ger långsiktigt och goda affärsrelationer.

Vinet är gjort på 100% chardonnay och är torrt, friskt och fruktigt med inslag av päron, melon och lime. 

Goda recept hittar du på nätet och såklart i Tinas många kokböcker som ges ut på Bonniers Förlag. 

KRAV-märkt och veganvänligt.

Art nr 5391

Pris: 249 kr 3-liter


Vitt fruktigt vin på 3-liters box


Ecologica när du väljer eko och Fairtrade

Ecologica Torrontés Chardonnay är från vårt eko-producent La Riojana i Argentina. Det är ett fruktigt och friskt vin med smak av honungsmelon, päron och citrus.

Servera till sallader, lättare fiskrätter eller som sällskapsvin. Vinet är både KRAV-märkt och Fairtrade.

 

Art nr 6231

Pris 199 kr 3-liter


Running Duck Classic White Sauvignon Blanc Semillon


Det här härligt friska och fruktiga vita vinet kommer från producenten Stellar Winery i Western Cape Sydafrika och är certifierat enligt Fair for Life som syftar till att öka det sociala ansvarstagandet, garantera rättvis handel samt säkerställa att miljöhänsyn tas.

Stellar Winery är den första ekologiska producenten som blivit certifierad för rättvis handel.

Vinet har jäst och lagrats i rostfria ståltankar. Smaken är fruktig och friskt med tydliga inslag av nässlor, tropisk frukt, citrus och örter. Passar till lätta rätter av vit fisk och skaldjur samt även som sällskapsvin med sin fruktighet och tropiska toner.

Certifierad ekologisk odling samt Fair for Life

Art nr 2028

Pris 79 kr


Fairtrade hos La Riojana

Se en film om hur viktigt Fairtrade är för alla som arbetar på vinkooperativet La Riojana i Argentina.

Genom att du köper våra Fairtrade viner bidrar du till bättre förhållanden för arbetarna med en höjd levnadsstandard som följd. Du som konsument har stor makt att påverka vår värld. Ditt val gör skillnad för många människor i de fattigare länderna.

Fairtrade-viner hittar du från i huvudsak tre stora vinproducerande länder, nämligen Argentina, Chile och Sydafrika.

Till filmen

 


Arbetare i vingården på La Riojana i Argentina

Fairtrade på miljövänlig tetra

Fair & Square
Fair & Square finns på 1000 ml tetraförpackning

Fair & Square Red är ett fruktigt, fylligt rött vin gjort på handplockade druvor från vinkooperativet La Riojana i nordvästra Argentina. Det är en spännande mix av druvorna shiraz, bonarda, cabernet sauvignon och malbec.

Fair & Square White är gjort på den argentinska aromatiska druvan torrontés. Vinet är jäst på ståltank men en liten del har jäst på franska ekfat i 3 månader.

Fair & Square Red
Art nr: 6517, pris: 65 kr

Fair & Square White
Art nr: 6539, pris: 63 kr


Ecologica Santa Florentina Torrontés Chardonnay
6231 Ecologica Torrontés Chardonnay 66 kr

Viner för veganer


Vilket vin är veganvin?
Att äta vegankost innebär att man undviker alla slags födoämnen som kommer från djurriket. I en del vinproduktion kan animaliska produkter förekomma som t ex vid klarning av vinet.

De flesta klarningsmedel kommer från växt- eller djurriket, utom bentonit som är ett slags lera. Den vanligaste metoden för att klara ett vin är med filtrering och då används inga ämnen alls.

Hos oss på Giertz vinimport har vi gjort en noggrann kontroll av alla våra viner och nu kan du lätt hitta de viner som klarats utan animaliska tillsatser under symbolen med vegan.

Läs mer om vårt vegansortiment.


Miljömärkt är viktigt!


Giertz Vinimport är som första vinimportör med i Svanenklubben, vilket innebär att vi väljer miljömärkta alternativ vid alla inköp.

Det är ett led i vårt arbete för att stödja vår miljö. Det tycker vi är viktigt.


Rosévin i trendigt örtig stil


Ecologica La Pluma Rosé är gjort på ekologiskt odlade druvor från Penedès i norra Spanien.

Detta friska, medelfylliga rosévin bjuder på härliga toner av hallon, jordgubbar och en finstämd örtighet.

Serveras som sällskapsvin eller till ljust kött, fågel och vegetariska rätter. La Pluma Rosé finns i Systembolagets sortiment året om. Rosévin går en ny vår till mötes och vi börjar lära oss att uppskatta vinet under årets alla årstider.

La Pluma är KRAV-märkt.

Artnr: 2197
Pris: 85 kr


Vänliga välkomstbubblor


Art nr 77185, 69 kr

Pizzolato Spumante d'Italia Bianco är ett lätt och fruktigt mousserande vin som passar utmärkt att servera som välkomstdrink. Vinet är generöst med en väl avvägd fruktsötma med smak av mandarin, päron och frisk citrus.

Prova vinet till heta asiatiska rätter! En säker kombo.

Vinet är veganvänligt.

Art nr 77185

Pris: 69 kr 750 ml


Mustigt rött med eko i glaset


Ecologica El Condor kommer från Valle Central i Chile och är ett mjukt och fruktigt vin som passar utmärkt till t ex lammfärsbiffar med örter och vitlök. Druvorna är handskördade och är en blandning av två kraftfulla sorter - 60% cabernet sauvignon och 40% shiraz. KRAV-märkt och veganvänligt!

Vinet fungerar även utmärkt som ett enklare ostvin.

Art nr: 26554

Pris: 69 kr 750 ml


Pizzolato Spumante d'Italia Rosé


Här får du ett torrt och friskt mousserande vin med en fin bärighet av smultron, hallon, körsbär och blodapelsin. Priset är det i särklass lägsta av Systembolagets ekologiskt odlade mousserande rosévin.

Druvsorterna till detta vin är 95% glera och 5% raboso. Bubblorna har tillkommit genom en andra jäsning i trycktank. Vinet passar utmärkt till mingel och till sallader.

 

Art nr 7742

Pris 69 kr


Le Bistro Tina


”Le Bistro Tina” är ett matvänligt rött vin som Tina Nordström har valt ut för att det passar bra till många rätter i hennes nya kokbok ”Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat”. För recept och förslag på matchningar – gå in på www.tina.se

Producent är Les Domaines Auriol som är ett ungt och dynamiskt företag nära Lagrasse i regionen Languedoc. Företagets ägs och drivs av Madame Claude Vialade som är en innovativ själ med stort intresse för vin.

Les Domaines Auriol var tidigt ute med sitt ekologiska tänkande och har över 40 års erfarenhet av ekologisk vinodling.

Detta välgjorda och välsmakande vin är gjort på en mustig blandning av solmogna ekologiska odlade druvor av sorterna merlot, carignan och syrah. Vinet är naturligtvis KRAV-märkt och är buteljerat i en lätt glasflaska, som har mindre miljöpåverkan under transporten som för övrigt går med tåg från Södra Frankrike.

Den mjuka och kryddiga smaken och därtill den strama syran gifter sig med många av Tinas rustika rätter.

 

Art nr: 2270
Pris: 69 kr

Läs mer om Tina på  www.tina.se


Ekologisk Prosecco!


Bästsäljande Eko Prosecco från Pizzolato

 

Pizzolato Prosecco Spumante är ett ett friskt och fruktigt mousserande sällskapsvin från DOC-området Prosecco. Vinet är ekologiskt framställt och egendomen som ägs av familjen Pizzolato i femte generation certifierades redan 1991.

Passar som sällskapsdryck, till lättare rätter med skaldjur och fisk eller till sallader.

 

Art nr: 7870
Pris: 85 kr


Vår populära Ecologica Berlina!


Ecologica Berlina har fallit svenskarna i smaken. Vinet är ett utmärkt sällskap till asiatiska rätter eller som en aperitif!

Ecologica Berlina är gjort på 90% riesling och 10% rivaner. Doften är frisk och fruktig med inslag av citrus och tropisk frukt. Smaken är halvtorr, ung, mycket frisk, druvig och fruktig med inslag av citrus och aprikos.

Art nr: 6266
Pris: 64 kr